KABA

Cicibani slave 30. rođendan

KARLOVAC – Dječji zbor Cicibani danas svečanim koncertom proslavlja svoj 30. rođendan u Gradskom kazalištu Zorin dom. Trideset godina djelovanja obilježili su i posebnim CD i DVD izdanjem “Veliki za male” u izdanju Aquarius Recordsa. Riječ je o vrlo zanimljivom glazbenom projektu, u kojem su za najmlađe karlovačke pjevačice i pjevače skladali poznati glazbenici iz cijele Hrvatske. Pozivu su se rado odazvala brojna poznata imena iz svijeta glazbe. Tako su na novom nosaču zvuka Cicibana Karlovčani Ivanka Boljkovac i Davor Gobac. Osim njih Cicibanima su se pridružili Arsen i Matija Dedić, Ibrica Jusić, Neno Belan, Boris Novković, Rajko Dujmić, Branimir Mihaljević, Branko Požgajac, Toni Eterović i Pero Rogan. Surađujući s Cicibanima I voditeljem ovog karlovačkog zbora Ratkom Pogačićem glazbeni producent i tekstopisac Ivan Kuliš je kazao kako je oduševljen glazbom koju stvaraju.

Glazba koja se nalazi na novom nosaču zvuka za sve je generacije, svidjet će se maldima i onim starijima rekao je maestro Toni Eterović govoreći o Cicibanima. On je kao i svi glazbenici koji su surađivali na CD-u zadovoljan suradnjom s karlovačkim mališanima u kojima vidi neke nove glazbene zvijezde koje ćemo voljeti.

Da su Cicibani u ovih trideset godina postojanja stekli brojnu publiku nije potrebno govoriti, ali bitno je spomenuti da je kroz ovaj karlovački zbor prošlo više od dvije tisuće djece, neki od njih danas su uspješni glazbenici. Cicibanima je danas čestitku za rođendan uputila i direktorica Turističkog ureda grada Karlovca Tihana Bakarić. Poželjela im je još mnogo nastupa, a njihovom mentoru, teksopiscu i glazbeniku Ratku Pogačiću još mnogo dobre djece.

Na novom CD-u nalazi se i pjesma Dado Minimalac čiji je autor vječni dječak hrvatske glazbene scene Davor Gobac.

Svečani koncert Cicibana večeras u Zorin domu počinje u 19 sati.

cicibani_cd2