International Winners Championship sutra po prvi put u Hrvatskoj

ZAGREB – Ako ste ljubitelj brzine, Arena Centar u Zagrebu je mjesto za vas. Tamo se sutra po prvi put održava IWC Međunarodna utrka prvaka. IWC je skraćenica za International Winners Championship, odnosno okupljanje europskih automobilističkih asova.

Utrka prvaka je kruna završetka automobilističke sezone, a na njoj će nastupiti 36 ovogodišnjih osvajača europskih i nacionalnih automobilističkih prvenstava, među kojima su osvajači dijamantnih i zlatnih kaciga s brdskih i kružnih staza te s rally natjecanja.

Vozači će svoja znanja i vještine gledateljima predstaviti na iznimno brzoj i zahtjevnoj pisti, dostojnoj naslova ‘Prvak svih prvaka’. U uvodnom će dijelu programa dio vozača nastupiti u svojim natjecateljskim automobilima u kojima su osvojili ovogodišnja prvenstva, a osam će najsretnijih gledatelja imati priliku u ulozi suvozača i sami postati dijelom ovog velikog automobilističkog spektakla.

U glavnome će dijelu programa vozači voziti u parovima i međusobno se natjecati u istim automobilima, na istoj pisti i u identičnim uvjetima. Svi će imati jednake šanse osvojiti naslov istinskog prvaka koji će se svojom pobjedom upisati u IWC automobilističku povijest.

Manifestacija obećava ekstremnu dozu napetosti, neizvjesnosti i adrenalina, a ukupni doživljaj bit će zaokružen jednako atraktivnim popratnim sadržajima unutar Arene Zagreb gdje će publika imati priliku razgledavati nove modele vozila, automobilističke proizvode i sportsku opremu.

Na stazi će svoje znanje, vrline i iskustva odmjeriti hrvatski prvaci Niko Pulić, Juraj Šebalj, Robert Bradarić, Tomislav Muhvić, Viliam Prodan, Dejan Dimitrijević, Damir Mašić, Ivan Pulić, Niki Belohradski, Hrvoje Čikor, Ivan Pokos, te mnogi europskih prvaci iz svih automobilističkih disciplina. Dolazak su potvrdili Pier Longhi(I), Felix Pailer(A), Mikica Vesnić(SRB), Raffael Sulzinger(D), Mark Wallenwein(D), Dušan Borković(SRB), Pavel Valoušek(CZ), Martin Semerad(CZ), Martin Koiš(SK), Marko Jeram(GB/SLO), Zoran Kastratović(SRB).