Otvorena dvorana Mihajla Prezelja Mitile na Dubovcu

KARLOVAC – Šest godina nakon što je uništena u požaru, danas je svečano otvorena sportska dvorana na Dubovcu.

Nestanak kultnog mjesta dubovačkog ali i karlovačkog sporta duboko je potresao cijelokupnu javnost. Sportska tragedija u konačnici je ipak iznjedrila kvalitetno sportsko borilište na temeljima prethodnog. Nova dvorana, veća i opremljenija, danas je svečano otvorila vrata potrebama karlovačkih sportaša i sportašicama, te dubovačkim školarcima.

– Neka ova dvorana ne bude borilište, nego mjesto odrastanja u zdravom i krijeposnom životu, istaknula je ravnateljica škole Irmelina Sablić.

Nova dvorana nosi ime nastavnika tjelesnog odgoja i velikog rukometnog trenera Mihajla Prezelja Mitile.
Prisutnima se zahvalio u ime cijele obitelji Prezelj i sin Mitile, Dino Prezelj kazavši da im je čast što nova dvorana nosi ime njegova oca, jer će on tako zauvijek biti među nama.

Izgradnja nove dvorane i njezino opremanje koštalo je oko 6 milijuna kuna, a uz učenike škole, dvoranu će moći koristiti svi sportaši Karlovca.

Svečano otvorenje je umjesto klasičnog rezanja vrpe, uveličalo izvađanje sedmeraca u čemu su snage odmjerili izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža, te bivši rukometaši Dino Prezelj i Damir Jelić, dok je na golu bio mladi hrvatski reprezentativac Luka Prezelj.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dvorana_dubovac_otvorenje/*{/rokbox}