KABA

Niko Pulić osvojio naslov prvaka svih prvaka!

ZAGREB – U Zagrebu je sinoć održan pravi automobilistički spektakl. Prva Međunarodna utrka prvaka u Hrvatskoj održana je, ni manje ni više, nego u zagrebačkoj Areni. Utrka prvaka je kruna završetka automobilističke sezone, a sudjelovalo je 36 ovogodišnjih osvajača europskih i nacionalnih automobilističkih prvenstava, među kojima su i osvajači dijamantnih i zlatnih kaciga s brdskih i kružnih staza te s rally natjecanja. Ideja prve Međunarodne utrke prvaka je promovirati prvenstveno hrvatski automobilizam, jer je u našoj zemlji trenutno na niskim granama, istknuo je organizator IWC-a, Damir Mašić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/iwc_1.mp3}

A doprinos zasigurno nije bio malen – osigurati automobile, jer oni natjecateljski su bili svi isti, ali i kako jednu automobilističku stazu, smjestiti u sportsku arenu, napominje Mašić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/iwc_2.mp3}

U uvodnom neobaveznom dijelu natjecanja dio vozača nastupio je u svojim natjecateljskim automobilima u kojima su osvojili ovogodišnja prvenstva, a održana je i egzibicija vozača kvada. U obaveznom dijelu natjecanja vozači su bili raspoređeni po dvoje u grupi i međusobno se natjecali u istim automobilima, na istoj pisti, tehnički zahtjevnoj, u identičnim uvjetima što je omogućilo jasan prikaz istinskog prvaka koji se svojom pobjedom upisao u IWC automobilističku povijest. Prvom je to uspjelo proslavljenom automobilističkom asu Niki Puliću, koji je s nama podijelio svoje dojmove.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/iwc_3.mp3}

Tehnika je na ovoj brzoj i skliskoj stazi bila najvažnija, to potvrđuje i osvjač 2. mjesta u kvalifikacijama, član Autokluba Rijeka, Tomislav Šepić, inače vozač rellya, koji ipak nije ušao u finale, odnosno među prva 4. mjesta. On je, kao i ostali natjecatelji, prvi puta nastupio na ovakvoj vrsti natjecanja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/iwc_4.mp3}

A najbrži je bio kao što je već rečeno Niko Pulić, osvojivši titulu prvaka svih prvaka te nacionalnog prvaka. Boris Miljević iz BiH osvojio je titulu interacionalnog prvaka, a Nikola Belohradski juniorskog prvaka Hrvatske. Ova manifestacija obećavla je ekstremnu dozu napetosti, neizvjesnosti i adrenalina, a ukupni doživljaj na koncu je upravo i bio takav.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/iwc_galerija_1/*{/rokbox}