KABA

Karlovčani s nestrpljenjem dočekali početak nove sezone klizanja

KARLOVAC – Već kultno okupljalište Karlovčana zimi, kližalište u Sokolskom domu, jučer je otvorilo svoja vrata, a već prvog dana klizalište je bilo prepuno ljubitelja ovog zimskog sporta.

Direktor tvrtke Mladost, Dragutin Mikša, kazao je kako prema dugoročnoj prognozi dolazi još jedan mali snježni val koji, nada se, neće omesti klizališnu sezonu.

– Novi snijeg neće biti prepreka klizališnoj sezoni. Vjerujem da ćemo sada narednih petnaestak dana imati vrijeme baš za klizanje, neće biti pretoplo, što je idealno za klizalište, rekao je direktor Mladosti, dodavši da je program na klizalištu sličan onom prošlogodišnjem. Za građanstvo imamo dovoljno termina, evo povećali smo broj, posebice za vrijeme školskih praznika, tako da će za sve ljubitelje klizanja biti dovoljno termina”, objasnio je.

Klizalište je otvoreno u jutarnjem terminu od 10,30 sati, dok je u popodnevnim satima tvrtka Mladost za građanstvo osigurala dva termima u 17 i 19 sati. Cijene su ostale iste, kao i lanjskih godina. Za sat i pol klizanja potrebno je izdvojiti 15 kuna, ukoliko nemate svoje klizaljke, možete ih unajmiti za 10 kuna.

– Lani je klizalište posjetilo 15 tisuća Karlovčana, mada na klizanje sve više dolaze posjetitelji iz Ogulina, Ozlja i Duge Rese. Tako smo lani imali i djecu iz Osnovne škole iz Ribnika, a ove je godine isto u planu program koji će djeci iz šireg karlovačkog prstena omogućiti dolazak na karlovačko klizalište, najavio je Dragutin Mikša.