KABA

Koalicija SDP-HNS-HSU i na gradskoj razini

KARLOVAC – Sporazum o političkoj suradnji za predstojeće lokalne izbore na razini grada Karlovca, danas su potpisali predsjednici gradskih organizacija SDP-a, HNS-a, te HSU-a.

Predsjednik GO SDP Josip Benčić je naglasio kako se koalicijskim sporazumom koji danas potpisuju definiraju pravila kojih će se pridržavati u predizbornoj kampanji, odnosno nakon preuzimanja vlasti u gradu Karlovcu.

Polazeći od svojih temeljnih opredjeljenja, načela, ciljeva i programa sporazum između triju stranaka potpisan je u cilju osiguravanja uspješne međusobne suradnje. Kritizirali su sadašnju vladajuću stranku, te zaključili da gradska uprava nema razvojnih programa i projekata.

HSU kao najmlađa stranka, s najstarijim članovima, vjeruje da su životno i radno iskustvo, te mudrost, dobra kombinacija za koaliciju.

– Radit ćemo za Karlovac, a ne za sebe, istaknula je Nada Eleta.

Potpisivanjem sporazuma dogovoreno je da će se na predstojećim lokalnim izborima podržati kandidat za gradonačelnika Karlovca iz redova SDP-a Josip Benčić, a zamjenik Branko Mohorić iz HNS-.a.

Spremni su biti servis građanima, te obećavaju reorganizaciju gradske uprave i poduzeća, koja su kadrovski zapuštena. Potpisnice sporazuma žele podijeliti odgovornost u radu Gradskog vijeća, učvrstiti povjerenje građana u učinkovitost i vjerodostojnost gradske samouprave i uprave.