KABA

Paljenjem božićne dekoracije, sajmom i koncertom započeo “Advent u Ogulinu”

OGULIN – Jučer je, na drugu nedjelju Došašća, na Trgu hrvatskih branitelja u Ogulinu svečano otvorena manifestacija “Advent u Ogulinu”. Organizatori su šestu godinu Pučko otvoreno učilište Ogulin te Grad Ogulin. Nastupili su Vokalni ansambl KUD-a “Klek”, Puhački orkestar DVD-a “Ogulin”, a izviđači Izviđačkog odreda “Frankopan” su donijeli betlehemsko svjetlo.

Blagoslov jaslica izrekao je župnik župe sv. Križa Robert Zubović dok je gradonačelnik Nikola Magdić paljenjem božićne dekoracije naznačio službeni početak manifestacije. Ujedno je otvoren i božićni sajam na kojem su se predstavile razne ogulinske udruge i udruženja. Mogli su se tako vidjeti zanimljivi prigodni ukrasi koje su napravile vrijedne ruke najmlađih, ali i onih malo starijih Ogulinaca. Unatoč -15 Celzijevaca brojni su se okupili na glavnom trgu, okrijepili se kuhanim vinom, a sve je “začinio” nastup grupe “Speen”.

omicron

Kako kaže Nikolina Luketić iz POU Ogulin, “Advent u Ogulinu” traje do 14. siječnja, a posjetitelje očekuje bogat i zanimljiv program. Kazališne predstave, kreativne radionice, koncerti, prikaz živih jaslica i još mnogo toga.

advent_ogulin2

advent_ogulin3