KABA

Kino Apollo nastavlja s radom i iduće godine

KARLOVAC – Posljednjih pet godina Karlovac je bio grad bez kina. Zahvaljujući sinergiji, na prvi pogled, tri nespojiva sektora, ljubitelji velikog platna ponovno su došli na svoje.

Financijska ulaganja Grada Karlovaca i Tabopromocije d.o.o., dosadašnje iskustvo Kinokluba Karlovac u audiovizualnoj djelatnosti te entuzijazam sva tri kuta ovog kino-trokuta, dobitna je kombinacija.

Predsjednica Kinokluba Karlovac Marija Ratković Vidaković kazala je da se posljednje tri godine ukazuje na problematiku Karlovca, kao grada bez kina. Zadovoljna ishodom, nada se kako će građani prepoznati inicijativu, jer kino bez publike nije kino.

U želji da kino Apolo bude jedinstveni medijsko-edukativni projekt , osim dobrog filma, pružit će gledateljima i različite filmske tribine, upoznavanja s filmskim ekipama, programe medijske kulture, te event događaje poput Valentinova, Noći vještica i slično, naglasio je Danijek Tuškan iz Tabopromocije d.o.o.

Gradonačelnik Damir Jelić rekao je da je neizmjerno ponosan na ovaj projekt.

Uoči predstojećih blagdana karlovački osnovnoškolci , srednjoškolci i djeca iz vrtića, pod pokroviteljstvom grada Karlovca mogu 14. i 17 . prosinca besplatno pogledati animiranu avanturu Sammy na putu oko svijeta i dogodovštine strip junaka Asterixa i Obelixa na Olimpijskim igrama.

Kino Apolo priprema mnoštvo iznenađenja svojoj publici već od siječnja, a uz jednu od subotnjih projekcija gledatelji će na poklon dobiti i ulaznicu za klizalište.