petarde_1

  • December 14, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – S obzirom na nadolazeće blagdane veći broj građana će nabavljati petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva za zabavu, a u slobodnoj prodaji očekuje se i nezakonita nabava sredstava čija je prodaja nedopuštena. Stoga iz policije upozoravaju građane na opasnost od zlouporabe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, a posebice od improviziranih sredstava kućne izrade. Nažalost, neželjene posljedice koje nastaju korištenjem oružja, raznih eksplozivnih i pirotehničkih naprava dio su stvarnosti koja se ne događa drugima, već svima nama. Upravo iz navedenih razloga ukazuje se potreba da policija provodi pojačane mjere sigurnosti u cilju zaštite svih naših građana. Mjere se provode u sklopu tradicionalne akcije Mir i dobro.

Iz policije zato apeliraju na roditelje da budu odgovorni, da ne podcjenjuju zainteresiranost djece za oružje i eksplozivna sredstva. Savjetuju da oružje i streljivo treba čuvati tako da ne bude dostupno drugima, posebice djeci.

Na području Policijske uprave karlovačke tijekom provođenja prošlogodišnje akcije Mir i dobro jedna osoba je teško ozlijeđena, dok smrtnih stradavanja nije bilo. Tijekom provođenja akcije oduzeta su 3 komada oružja, 5 komada eksplozivnih sredstava i 30 komada streljiva.

Ovogodišnja akcija provodit će se od danas do 08. siječnja 2013. godine.

Za korištenje ili prodaju pirotehničkih sredstava u nedozvoljenom razdoblju građani mogu biti kažnjeni novčanom kaznom i do 40 tisuća kuna.

petarde_2