Simbolom Božića započeli božićni blagdani u Karlovcu

KARLOVAC – Jučer su u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole svečano otvorene jaslice koje su, složit će se brojni građani, postali simbol Božića u Karlovcu. Ispred svih karlovačkih vrtića nastupili su mališani vrtića Novi centar, a kao predstavnici osnovnih škola prigodnu božićnu priču ispričala je vjeronaučna grupe Osnovne škole Dragojla Jarnević.

Jaslice je otvorio i blagoslovio pater Stjepan Tomašić koji je pozvao sve na suradnju i zajedništvo unatoč teškim vremenima. Još prošli tjedan djelatnici Zelenila započeli su s izradom i slaganjem drvenih božićnih jaslica. Jaslice simboliziraju povijesni grad Betlehem i kako nekad u njemu živjelo, a sastoje se od četiri kućice, pomičnih i nepomičnih figurica ljudi i životinja te pejzažnih kulisa. U tom simboličnom Betlehemu će se do 7. siječnja iduće godine održavati prigodni programi. U njima će sudjelovati djeca iz vrtića i osnovnih škola, KUD “Sv. Ana Vučjak”, Konjički klub “Korana” i drugi. Istoga dana izložene su, tradicionalno, zanimljive jaslice u izlozima Radićeve ulice.

U neposrednoj blizini jaslica u ovoj karlovačkoj ulici djeca iz vrtića, osnovnih škola i srednjih škola 19. prosinca kitit će dvije božićne smreke, a centralna predstava “živih jaslica” održat će se 22. prosinca u 17 sati.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/jaslice_131212/*{/rokbox}