800 tisuća kuna za stipendiste Karlovačke županije

KARLOVAC – Da je znanje najveća moć, dokazuje i 65 učenika i studenata s područja Karlovačke županije, kojima su uručeni stipendijski ugovori.

Da je ovo najbolje uložen novac, potvrdio je i župan Ivan Vučić.

Vodstvo Karlovačke županije već dugi niz godina, bez obzira tko je na čelu, iskazuje razumijevanje prema potrebama učenika i studenata, te iz proračuna izdvaja za njihovo stipendiranje. Pritom to ne smatramo troškom, već ulaganjem u naše mlade, u našu budućnost, kazao je Vučić.

Stipendije su ostvarili kandidati koji dolaze iz obitelji slabijeg socijalnog stanja, daroviti i oni koji se školuju za deficitarna zanimanja. Dodijeljeno je 30 stipendija učenicima i 35 studentima. Tako će račun učenika svaki mjesec biti uvećan za 400 kuna, a račun studenata za 700 kuna, naglasio je župan Vučić, te dodao da će svakako nastaviti sa stipendiranjem, ali će u 2013. godini nastojati izdvojiti više novca.

Ove godine dodijeljen je najveći broj stipendija, no i interes je znatno veći, pa je tako na natječaj prijavljeno 232 kandidata.

Dobiti poticaj za školovanje velika je čast, ali i nagrada za prepoznati trud, poručuju stipendisti.

Županija godišnje za stipendije izdvaja oko 800 tisuća kuna iz proračuna. Ostvarene stipendije koriste se samo za jednu školsku i akademsku godinu, što znači da kandidati moraju i dalje ostati vrijedni i ostvarivati dobre rezultate i ocjene.

stipendije_zupanija_2012