Zgrada Gradske uprave uskoro prilagođena i osobama s invaliditetom

KARLOVAC – Zgrada Gradskog poglavarstva uskoro će biti prilagođena osobama s invaliditetom. Podsjetimo iz Saveza Udruga osoba s invaliditetom već dugi niz godina upozoravaju na problem nepristupačnosti ove zgrade u kojoj često moraju obavljati poslove. Ovi radovi početak su projekta kojim bi Poglavarstvo trebalo dobiti lift.

Glavni ulaz u Poglavarstvo već danas je zatvoren, a ulazi se na ulaz iz Banjavčićeve ulice. Radovi obuhvaćaju automatiziranje sadašnjih ulaznih vrata, te postavu novih pomičnih automatiziranih vrata na postojeći vjetrobran. Izvest će se rekonstrukcija poda i postava novog otirača u prvom i drugom dijelu vjetrobrana. Nakon montaže svih instalacija izvest će se i soboslikarski radovi. Glavni ulaz bit će zatvoren do 14. siječnja.

Vijest o početku radova sa srećom prihvaćaju u Udruzi osoba s invaliditetom Karlovačke županije, koji već godinama upozoravaju na problem pristupačnosti, te kažu kako je potpisan niz dokumenata kojima se jamči pristupačnost.

No, nije samo zgrada Poglavarstva teško pristupačna osobama s invaliditetom. Tu je i zgrada županije, ali i Glavna pošta u Karlovcu, na što članovi Udruge upozoravaju čitav niz godina. Stoga pošta i jest jedan od glavnih ciljeva popularne šetnje koju članovi Udruge svake godine obave u sklopu tjedna kretanja.