Počinje rušenje; hotel Korana odlazi u povijest

KARLOVAC – Postavljanjem žičane ograde na prostor bivšeg Hotela Korana počeli su i službeno radovi na njegovom rušenju. Hotel, koji je posljednih godina punio medijski prostor, ali ne po broju noćenja stranih turista, nego po tome što je bio jedan od najvećih gradskih problema, tako odlazi u ropotarnicu povijesti.

Nakon što je karlovački poduzetnik Nikola Hanžel kupio derutni objekt čekalo se izdavanje dozvole za rušenje. Ovih dana gradske službe dale su zeleno svijetlo. Radove obavljaju djelatnici tvrtke Bišćan. Sa samim rušenjem kreće se u ponedjeljak. Po riječima Nikole Hanžela, vlasnika tvrtke Lana Commerce koji je derutni objekt kupio za 6,32 milijuna kuna, do kraja ovog mjeseca trebali bi završiti radovi na rušenju.

Druga faza podrazumijeva uređenje okoliša, te obnovu omiljenog okupljališta Karlovčana, kafić s terasom, naravno uz pogled na Koranu. Osim toga u sklopu novog hotela, kazao nam je Nikola Hanžel, bit će i ostalih sadržaja poput restorana, slastičarnice, bazena, saune i ostalih segmenata koji čine jedan moderan hotel.