Glazbena škola domaćin seminara za oboiste

KARLOVAC – Karlovačka Glazbena škola do petka je domaćin seminara za oboiste. Osim predavanja, dvadesetak učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola iz raznih dijelova Hrvatske aktivno će raditi s iskusnim profesorima i glazbenicima. Da je ovakav seminar pun pogodak pokazuju polaznici koji su došli iz Zagreba, Osijeka, Bjelovara i Omiša.

Seminar su zajednički organizirali profesorica oboe Ivana Divić i Glazbena škola, s ciljem promocije oboe, povećanja osobne motivacije, druženja i razvijanja ljubavi prema instrumentu. Inače, većina glazbenih škola ima samo dio klase oboista, dok punu satnicu ima samo nekoliko škola poput Zagreba, Varaždina, Splita i Karlovca gdje ima čak deset polaznika.

Seminar će voditi asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, ujedno prvi solo oboist u Simfonijskom orkestru HRT-a Dario Golčić te ravnatelj opere HNK Zagreb Branko Mihanović. Kruna seminara je zajednički koncert svih sudionika koji će se održati u petak, 11. siječnja, u 16 sati u dvorani Glazbene škole Karlovac.

oboisti_2