KABA

Mladi HSS-a: sramotno je što radovi traju 5 godina

KARLOVAC – Sramotno je kako jedna državna tvrtka nije u stanju već 5 godina igraditi jedno željezničko stajalište, poručili su mladi HSS-a simbolično ispred nedovršenog stajališta. Ako se ima novca za nabavku novih lokomotiva, valjda se mogu pronaći sredstava i za jedan potez asfalta u Karlovcu.

Svi rokovi davno su prošli, postavljeni su novi, no i oni su prošli, i tako unedogled. Do kada? Pitaju se mladi HSS-ovci. Nedavno smo bili svjedoci nastavka radova, no oni su samo popravak onoga što je nagriženo zubom vremena. Od izgradnje Karlovačkog kolodvora 1905. godine nije se ulagalo u željeznički promet u našem gradu, kaže potpredsjednik Organizacije mladih HSS-a Karlovac Tin Cerovac.

Ako Hrvatske željeznice imaju novca za kupnju 44 nova vlaka, od kojih će 16 biti namjenjeno prigradskom prometovanju u Zagrebu, kako ne mogu pronaći novac za dovršetak stajališta u Novom centru, pitaju se mladi HSS-ovci. Kako jedno stajalište u Remetincu može imati najobičniji potez asfalta u duljini 20 metara uz prugu, a Karlovac jednu lijepu građevinu koja ne služi ničemu. Isključiva odgovornost za ovakvo stanje leži na Hrvatskim željeznicama, prema kojima su gradske vlasti u više navrata apelirale kako bi dobili samo ponavljanja i prazna obećanja, tvrde mladi HSS-ovci. Od 1. siječnja je HŽ podigao cijene svojih usluga za 15% pitamo se, s kojim pokrićem, nastavljaju.

Hrvatske željeznice državna su tvrtka, na koju nadležno Ministarstvo mora izvršiti pritisak. Karlovac ima i Saborskog zastupnika i to ne u oporbi, nego u poziciji, podsjeća Cerovac, te se pita zašto on ne potegne pitanje oko dovršetka radova, jer stajalište je bitno svim Karlovčanima.

Ova postaja je plaćena, i to novcem poreznih obveznika ove zemlje, ovog grada. Ne zanima nas nikakva solucija osim hitnog dovršetka ovog projekta, završavaju HSS-ovci.