KABA

Noć muzeja 25. siječnja uz ritmove Afrike

KARLOVAC – Već osam godina posljednji petak u siječnju rezerviran je za Noć muzeja. Karlovački Gradski muzej tako će i ove godine sudjelovati u ovoj manifestaciji i to zanimljivim programom. Tako će 25. ovog mjeseca Muzej biti u filmsko-likovnom ugođaju.

Više od 160 muzeja i ustanova u 74 grada i mjesta diljem Hrvatske te gotovo 400 tisuća posjetitelja obilježilo je prošlogodišnju Noć muzeja. U akciju je od početka uključen i Gradski muzej Karlovac koji je i ove godine pripremio nešto posebno u svom programu koji će se odvijati na dvije lokacije – na Stossmayerovom trgu i u galeriji Vjekoslav Karas, rekla nam je ravnateljica Gradskog muzeja Karlovac Hrvojka Božić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/noc_muzeja_01.mp3}

Posjetitelji će imati priliku poslušati predavanje povjesničara filma Danijela Rafaelića, ali i pogledati neke od najranijih hrvatskih filmova nakon Drugog svjetskog rata. U galeriji Vjekoslav Karas, sve će, pak biti u znaku Afrike.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/noc_muzeja_02.mp3}

I ove se godine očekuje velik broj posjetitelja, kaže Božić koja pozdravlja ovu akciju te smatra kako doprinosi popularizaciji muzeja kao javne ustanove koja čuva, prezentira i tumači baštinu te pozitivnoj promidžbi muzejskog sadržaja.