KABA

Građanski pokret “Neću usluge Toplane” skupio 1.010 potpisa i predao peticiju u Grad

KARLOVAC – Kao što je i najavljeno, peticija o prestanku financiranja Gradske toplane iz gradskog proračuna danas je stigla na adresu karlovačke Gradske uprave. Ukupno 1.010 potpisa nezadovoljnih Karlovčana bilo da se griju na toplanu ili ne, predao je predstavnik Građanskog pokreta “Neću usluge Toplane” Marijan Fudurić.

Budući je gradonačelnik Damir Jelić na godišnjem odmoru, peticiju je uručio Ivanu Uđbincu, pročelniku Upravnog odjela za poslove gradonačelnika. Tom prilikom zatražio je da se ta točka stavi na dnevni red iduće sjednice Gradskog vijeća, te da se pozovu i aktivisti toga Građanskog pokreta. Fudurić je naveo i kako je u obje toplane do sada Grad „ulupao” 150 milijuna kuna.

Gradonačelniku Jeliću koji nije mogao preuzeti peticiju jer je otišao na duhovnu obnovu na Buško jezero, poručio je kako je tim činom pokazao da ga ne zanimaju problemi građana grada Karlovca. Pored peticije koja je okončana, u tijeku je potpisivanje osnovne peticije navedenoga Građanskog pokreta, a to je da se svakom vlasniku stana na njegov zahtjev omogući odvajanje iz sustava centralnog grijanja. Nakon predaje peticije Građanski pokret nastavlja s aktivnostima.

Ovisno o tome kad stignu računi, 19. ili 26. siječnja, ispred Gradske toplane demonstrativno će zapaliti kopije računa, a u planu je i miran prosvjed ispred zgrade karlovačkog Magistrata.

peticija_toplanatoplana_peticija2