Stajalište je nevjerojatna investicija

KARLOVAC – Željezničko stajalište u Novom centru ima sve predispozicije da uđe u povijest nevjerojatnih investicija, smatraju predstavnici Nezavisne gradske liste Volim Karlovac. Osim toga, podsjetili su na nekoliko projekata aktualne gradske vlasti koji nisu završeni.

Potaknuti suludom situacijom višegodišnjeg čekanja na dovršetak radova koji su mogli i trebali biti završeni prije nekoliko godina, oglasili su se oko gradskih investicija koje već nekoliko godina stoje. Grad nije jedini krivac za situaciju oko stajališta, no ipak i gradske vlasti učinile su nekoliko grešaka prilikom provedbe projekta, smatra Duško Labus ispred Nezavisne liste. Potrebno je završiti samo mali dio radova, kaže Labus, te dodaje kako ni potrebna sanacija ne bi trebala onemogućiti rad stajališta.

Osvrnuo se i na najskuplje izgrađeni vrtić u Hrvatskoj – onaj na Turnju, radove u Radićevoj, sportsku dvoranu kod Ekonomske škole, te autokamp na Korani. Aktualni gradonačelnik nema viziju, volju i hrabrost privući investitore, a njegov domet je blistanje od sreće na otvaranju montažnih prodajnih hala, smatra Labus.

Jedino što je vrlo odlučno napravila naša uprava bila je promptno zaustavljanje investicije kampa na Korani, koja je imala manu što je bila započeta u mandatu druge vlasti, što je rezultiralo izvlačenjem 6 milijuna kuna za plaćanje penala i najskupljom kupovinom zidova od cigle koji propadaju.