Energetski učinkovita kotlovnica u Domu zdravlja Ozalj

OZALJ – Župan Karlovačke županije Ivan Vučić, sa suradnicima danas je bio na prezentaciji rada nove kotlovnice u prostoru Doma zdravlja Ozalj. Novo postrojenje kotlovnice na pelete napravljeno je u sklopu projekta “Primjena mjera EU u objektima javnih ustanova Karlovačke županije”, a ukupna vrijednost je 197.000 kuna, 110 tisuća kuna za ovaj je projekt izdvojila Karlovačka županija.

Projekt je, temeljem natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, zajednički financiran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Karlovačke županije i Doma zdravlja Ozalj. Rekonstrukcija kotlova s loživog ulja na pelete u ozaljskom Domu zdravlja ekološki i financijski je prihvatljivije rješenje, kazao je župan Vučić, pozdravljajući uspješan završetak projekta, dodavši kako cijena energenata u Hrvatskoj, ali i u svijetu svakim danom raste stoga mnogi budućnost vide u ovakvom načinu grijanja.

Karlovačka županija kao osnivač Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske i kao županija koja sustavno ulaže u obnovljive izvore energije prošli je mjesec u Berlinu dobila priznanje Vijeća Europe kao regionalna jedinica koja sustavno prati obnovljive izvore energije. A s Fondom za zaštitu okoliša Karlovačka županija u provođenju ovog projekta ide dalje u ostale domove zdravlja i škole.

-S prelaskom na obnovljive izvore energije u Karlovačkoj županiji imamo uštedu od oko 3,5 milijuna kuna. Do 2018. godine moramo imati 20% energije iz obnovljivih izvora energije, naglasio je župan Vučić. Inače, i grad Ozalj je prijavio projekt gradske kotlovnice na bio masu, a ovih će dana biti poznat rezultat. Vrijednost projekta, kazala nam je gradonačelnica Vranić, veća je od milijun eura.

kotlovnica_3