KABA

U Karlovcu gotovo pola metra snijega; treći stupanj pripravnosti zimske službe

KARLOVAC – Karlovac je tijekom jučerašnjeg dana i noći pokrio snježni prekrivač visok 43 centimetra. Gotovo pola metra snijega, koji i dalje pada probleme stvara u prometu.

Sve Dežurne ekipe Zimske službe Zelenila i Čistoće i sva raspoloživa mehanizacija, oprema i sredstva su na terenu, a na snazi je treći stupanj pripravnosti. Čišćenje nogostupa, šetnica, stepenica, mostova obavljaju se prema prioritetima i rasporedu Stožera Zimske službe od 0-24 sata. Očišćene površine djelatnici Zelenila i Čistoće posipavaju sa solju, a tamo gdje ona ne djeluje ledene naslage će se ukloniti ručno.

Iz Zelenila mole građane za strpljenje i razumijevanje, a podsjećamo i da su vlasnici i korisnici stanova kao i poslovnih prostora obvezni u vrijeme poledice i oborina posipavati, održavati i čistiti pješačke površine ispred svojih objekata, čistiti stepeništa i ulaze u stambene zgrade te uklanjati led i snijeg s krovova kad je narušena sigurnost prolaznika. U protivnom, to će na njihov trošak, uz pokretanje prekršajnog postupka, učiniti komunalni redari.