KABA

Misa zahvalnica za priznanje RH u crkvi Majke Božje Snježne

KARLOVAC – Na današnji dan navršila se 21 godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Tim povodom, gradonačelnik Damir Jelić sa suradnicima izrazio je veliku zahvalnost svima koji su doprinijeli da danas živimo u slobodnoj, samostalnoj i međunarodno priznatoj državi. Posebice se zahvalio braniteljima koji su branili i obranili našu domovinu i onima koji su svoje živote položili za našu slobodu te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Gradonačelnik Damir Jelić prisustvovao je i na svetoj misi zahvalnici za domovinu koja je služena u crkvi Majke Božje Snježne na Kamenskom gdje je danas posebno svečano jer crkva slavi spomendan svetog Pavla Pustinjaka, a poznato je da su na Kamenskom upravo pavlini. Tijekom svečane svete mise koju je predvodio župik u župi Sv. Franje Ksaverskog na Švarči mons. Ferdinand Vražić u koncelebraciji sa svećenicima karlovačkog dekanata četiri pavilna obnovila su zavjete.

– Crkva Majke Božje Snježne kao i pavlinski samostan na Kamenskom za vrijeme Domovinskog rata pretrpjela je velike materijalne i emotivne gubitne, kao i cijeli hrvatski narod. A znamo da je danas spomendan svetog Pavla Pustinjaka pa je i to je neka poveznica i razlog zašto samo danas tu, kazao je kratko Jelić.

Gradonačelnik je na svetu misu došao u pratnji zamjenice Marine Kolaković i predsjednice Gradskog vijeća Nade Murganić.

dan_priznanja