KABA

U pripremi natječaj za pjesničku nagradu “Zdravko Pucak”

KARLOVAC – Ivan Pecoja, predsjednik karlovačkog ogranka Matice hrvatske najavio je kako će uskoro biti raspisan novi natječaj.

– Natječaj se raspisuje svake godine početkom veljače i traje do sredine svibnja, kaže Pecoja. O pobjedniku odlučuje tročlani prosudbeni odbor. Po običaju predstavljanje najbolje zbirke pjesama kao i autora je u srpnju, u tjednu kada grad Karlovac slavi rođendan. Nagrada se sastoji od plakete “Zdravko Pucak” i uključuje objavljivanje knjige pjesama, stoga ako još nemate 30 godina i volite poeziju i prozu bez obzira na to jeste li dosad objavili knjigu možete se javiti na ovaj natječaj koji će biti uskoro raspisan. Hrvatska književna nagrada grada Karlovca i Matice Hrvatske za pjesništvo “Zdravko Pucak” jedina je takva u Republici Hrvatskoj i ide u kontinuitetu od 1995. godine.

Pjesnička nagrada “Zdravko Pucak” ustanovljena je 1995. godine odlukom Gradskog vijeća kao izraz trajnog sjećanja na mladog i tragično preminulog karlovačkog pjesnika, s ciljem poticanja mladih na pjesničko stvaralaštvo.

Prošlogodišnji laureat bio je Mostarac Mirko Božić koji je osvojio nagradu za zbirku pjesama “Mrlje na njenim rukama”.