snijeg_pjeaci

KARLOVAC – Iako su brojne kritike na rad zimske službe Zelenila koji se brinu o čišćenju nogostupa, u ovoj tvrtki kažu kako su sve službe na terenu i danonoćno čiste. Građane mole za strpljenje i razumijevanje, te kažu kako će svi nogostupi biti čisti do novog snijega.

Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, a nogostupi se danonoćno čiste od snijega i leda, kažu u Zelenilu. Danas su odveženi nanosi snijega nastalih raljenjem u Senjskoj ulici, na Drežniku, u Meštrovićevoj ulici, te užem centru grada i sa Borlina. Snijeg se odvozio sa Korza i Turnja, dok je sutra u planu odvoz snijega iz Mostanja. Također su ručno čišćeni svi prilazi pothodniku, te sve stepenice u njegovoj blizini, kao i Radićevoj i Mačekovoj ulici, te kod Željezničke postaje. Sa frezom su čišćeni mostovi, te Marmontova aleja.

Hitnim intervencijama uklanjaju se grane s prometnica u suradnji sa Javnom vatrogasnom postrojbom, a u radu se javljaju i problemi, većinom vezani uz čišćenje prometnica, naime kako prođe ralica, tako snijeg ponovo završi na nogostupima, kažu u Zelenilu.

Količine snijega su velike, ali soli ima dovoljno, te iz Zelenila poručuju kako su spremni za novi val snijega. Iz druge gradske tvrtke zadužene za čišćenje prometnica – Čistoće poručuju kako je uz postojeću mehanizaciju angažirano još nekoliko vozila sa ralicama, svi su na terenu u trećem stupnju pripravnosti.