snijeg_3

KARLOVAC – Početkom tjedna meteorolozi su najavili temperature ispod ništice tijekom vikenda, no danas je najavljeno zatopljenje koje bi trebalo stići u nedjelju, ali i snijeg koji će padati noćas. Zimska služba grada Karlovca spremna je za nove padaline, a danas je nastavljeno čišćenje snijega koji je padao ovih dana.

Već jučer počeo je padati novi snijeg, srećom ne tolikog intenziteta kao što je bio onaj početkom tjedna. 20 ekipa zimske službe Čistoće je na terenu, intenzivno se radi na čišćenju, kako bi spremni dočekali nove padaline, kažu u ovoj gradskoj tvrtki.

Ovih dana bile su angažirane i dodatne snage koje su radile na čišćenju, a sada se nalaze u pripravnosti za nove padaline koje su najavljene. U Čistoći su se osim borbe sa snijegom suočili i sa problemima vezanim uz kvarove mehanizacije.

Zbog visokih nanosa snijega je otežan i odvoz komunalnog otpada a na pojedinim lokacijama i gotovo nemoguć. Stoga iz Čistoće mole građane da očiste oko svojih posuda za otpad, kako bi ih djelatnici nesmetano mogli isprazniti.

Ako dođe do najavljenog zatopljenja, vodostaji karlovačkih rijeka će rasti, a već idućeg tjedna najavljene su nam nove padaline – i kiša i snijeg.