poplave_naslovna

KARLOVAC/OGULIN – Situacija s Dobrom i Mrežnicom na ogulinskom području sinoć je bila ozbiljna. Mrežnica je poplavila državnu cestu D42 kod Oštarija, tako da se do Ogulina dolazilo obilaznicom kroz Gornje Selo. U Ogulinu je Dobra napunila Đulin ponor, ali i zatvorila staru cestu prema Vrbovskom. Iako mještani kažu da su ovakve scene uobičajene, ipak su s nelagodom promatrali sinoć vodu koja je u samo dva sata poplavila ovu cestu.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/poplava_1.mp3}

Danas se situacija na ogulinskom području stabilizirala, kaže pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Martin Barić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/poplava_2.mp3}

No problemi su se proširili na širem karlovačkom području. Iako je u Karlovcu zbog Kupe proglašeno izvanredno stanje obrane od poplave, veći problem stvaraju Mrežnica i Korana, smatra Barić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/poplava_3.mp3}

Ceste prema Logorištu i Mekušju su pod vodom. Čak je i jedan automobil uletio u vodu, srećom bez većih posljedica. Korana je poplavila i ŠRC Korana te pomoćne terene NK Karlovca. U protekla 24 sata JVP Karlovac imala je čak 13 intervencija, većinom zbog poplava, a u popodnevnim satima, brojka je narasla, rekao nam je zamjenik zapovjednika JVP Karlovac, Robert Hranilović.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/poplava_4.mp3}

U pripremi je osim pijeska i čamac, kaže Hranilović.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/poplava_5.mp3}

Voda će se zasigurno zadržati na prometnicama još nekoliko dana. Snijega i kiše je bilo u velikim količinama, a nadolazeća prognoza nije najpovoljnija, tvrdi Barić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/poplava_6.mp3}

Izvanredno stanje obrane od poplava uvodi se kada Kupa dosegne 830 centimetara. No unatoč prognozi, poplava većih razmjera neće biti. Dežurne službe čine sve kako bi pružile potrebnu pomoć, a jedino što nam preostaje je pogled u nebo i stabilizacija vremena.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/poplave_sijecanj2013/*{/rokbox}