KABA

Slavljenički koncert za deset godina KUD-a Izvor

KARLOVAC – KUD Izvor iz Generalskog Stola osnovan je 2003. godine, a u deset godina postojanja članovi su održali 245 nastupa. Od toga značajno je za spomenuti da su članovi Društva održali deset velikih i izvrsno posjećenih samostalnih amatersko kazališnih predstava.

Dobitnici su i brojnih priznaja. Najveće priznanje je ono Hrvatskog sabora kulture. Četrdeset članova ovog KUD-a i u buduće će čuvati tradiciju svog kraja kroz kazališni amaterizam, pjesmu i ples, poručio je predsjednik KUD-a Damir Škrtić pozvavši sve na slavljenički koncert u Zorin dom u subotu, 26. siječnja u 19 sati. Na koncertu će uz KUD Izvor nastupiti i gosti. Tako će ove subote nastupiti dragi gosti KUD-a Izvor: KUD Mate Balota iz Raklja i ženske klape Mendule iz Vrsara i KUD Pleso Velika Gorica s glazbenicom Sandrom Kulier. Nažalost, zbog bolesti na ovom koncertu neće nastupiti publici omiljena članica KUD-a Izvor Roza Benić.

Dodajmo još da je KUD Izvor do sad izdao pet CD-a s izvornim pjesmama ovoga kraja i 25 DVD-a s prikazima naših običaja i snimkama koncerata.