KABA

Za obnovu karlovačkih sportskih objekata potrebno oko deset milijuna kuna

KARLOVAC – Snježni pokrivač koji je proteklog tjedna presudio teniskom balonu kod sportske dvorane na Rakovcu bio nam je povod da porazgovaramo s direktorom tvrtke “Mladost” Dragutinom Mikšom o stanju sportskih objekata kojima upravlja ova gradska tvrtka.

Školska sportska dvorana, teniski tereni, Sokolski dom sa klizalištem, nogometni stadion i prostor ŠRC-a Korana, streljana na Luščiću, stari atletski stadion, Vunsko polje i Foginovo kupalište, objekti su u vlasništvu grada Karlovca, o kojima skrbi i upravlja tvrtka Mladost. Mladost svoje prihode ostvaruje od karlovačkih škola koje satove tjelesnog imaju u dvorani na Rakovcu, nešto od najmova, različitih manifestacija, ali i gradskog klizališta. Većina tih objekata stara je gotovo 50 godina.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/miksa_sport_1.mp3}

Prema grubim procjenama za obnovu tih objekata, kaže Mikša, potrebno je oko deset milijuna kuna. Najvrjedniji objekt je svakako sportska dvorana koji je u pogonu svakodnevno od sedam sati ujutro do 24 sata. Koriste ju karlovački učenici te razne sportske udruge, članice Karlovačke sportske zajednice.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/miksa_sport_2.mp3}

Mladost sa budžetom kojim raspolaže ne može ništa. Od 2006. su gubitaši, a prošle su godine broj zaposlenih smanjili sa 38 na 28 ljudi, većinom prirodnim odljevom. Od grada Karlovca godišnje dobivaju milijun i 850 tisuća kuna. Stoga, kaže Mikša, velikih planova za ovu godinu nemaju. Na pitanje koliko iziskuje održavanje stadiona NK Karlovca Mikša odgovara:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/miksa_sport_3.mp3}

Direktor Mladosti se nada kako će doći bolja vremena, ali kao bivši nogometaš kaže kako se i sport danas promijenio – postao je salonski što je žalosno jer je Karlovac bogat sportskim terenima.