Tko će sanirati krov dvorane kod Ekonomske škole?

KARLOVAC – Štetu na krovu dvorane kod Ekonomsko turističke škole najvjerojatnije će morati sanirati županija svojim sredstvima. Za promjenu krova koja je nužna, potrebno je izdvojiti milijun i 200 tisuća kuna, a radovi će pričekati proljeće.

Već prilikom izgradnje dvorane bilo je evidentno da su učinjeni brojni propusti izvođača radova, smatra Đurđa Ivković Macut (SDP), te se pita je li dvorana uopće imala uporabnu dozvolu. Škola je do sada već obavila nekoliko sanacija, ali očito je kako dvorana treba brzu reakciju kako bi se spasila od konačne propasti. Krivac mora imati ime i prezime, kaže Ivković Macut. Problem se javio već pri odabiru izvođača, smatra županijski pročelnik Željko Šančić, podsjetivši kako je prema Zakonu o javnoj nabavi bitno izabrati najpovoljnijeg izvođača, a to ne znači nužno I najkvalitetnijeg.

Trenutno je u tijeku proceduralna razmjena podataka između županije, Ministarstva I izvođača radova, no vrlo je vjerojatno kako izvođač ipak neće sanirati krovište.

Ukupni proračun županije za ovakve potrebe je milijun i 500 tisuća kuna, drugim riječima gotovo sav novac bio bi utrošen samo na sanaciju krova ove dvorane.