Župan zadovoljan žurnim službama

KARLOVAC – Zadnjih nekoliko tjedana brojni stanovnici naše županije, osim s velikim količinama snijega i poplavama, borili su se sa nestancima električne energije, a neki su bili doslovno odsječeni od glavnih prometnica. No, župan Ivan Vučić je zadovoljan radom žurnih službi.

Pokušajmo biti realni, u Ogulinu je u roku od 24 sata palo 105 centimetara snijega, kad se tako nešto dogodi u Americi, oni su nekoliko dana bez struje i vode, da ne govorimo o kaosu u prometu, istina je da smo svi navikli na viši stantard, no koje žurne službe mogu riješiti metar snijega koji je napadao u nekoliko sati, pita se glavni čovjek županije, dodavši kako postoje i odluke o komunalnom redu, ali i natječaji za čišćenje prometnica koji su dužne raspisati pojedine jedinice lokalne samouprave.

Zakon kaže kako je najjeftniji ponuđač najbolji, no situacija na terenu nije takva, smatra župan. 20 centimetara snijega se u Bruxellessu gdje je Vučić bio tijekom zimske idile koja je vladala našom županijom, ne čisti se, a tako je u većini europskih zemalja, dodaje. Da se to dogodi u Hrvatskoj, vjerojatno bi imali izvanredne sjednice, kaže dalje Vučić.

Župan kaže i kako do sada nije bilo zahtjeva za proglašenjem elementarne nepogode, no u tijeku su procjene štete, a ako se pokaže da su štete veće od 20 % proračuna pojedine općine, tek tada moguće je proglasiti elementarnu nepogodu.