Gdje je nestao traktor?

DRAGANIĆ – Općinsko vijeće Općine Draganić održalo je jučer svoju 33. redovnu sjednicu Općinskog vijeća.

Aktualni sat prošao je u znaku traktora, koji je Općina kupila putem Interneta, no draganićkim ulicama isti još nije prošao. Vjećnike je zanimalo u kojoj je fazi istraga. U potragu za traktorom uključilo se Državno odvjetništvo, policija, Ministarstvo vanjskih poslova pa čak i Interpol, izvjestio je diektor Komunalnog društva Draganić Mijo Jagatić.

Riječ je o traktoru Fergusson 4370 Prestige kojeg je Komunalno poduzeće iz Draganića naručilo putem Interneta još u ljeti 2010. godine. Općina Draganić za traktor je izdvojila 6.500 eura.

Na sjednici Općinskog vijeća bilo je riječi i o radu komunalne službe za vrijeme zimskih uvjeta. Zaključeno je da je posao više nego dobro obavljen, usprkos tome što imaju stari traktor koji ide 5 km/h.

Iz Draganića stiže i dobra vijest, posebno za roditelje koji čekaju na vrtić. Naime, donesena je odluka o planu mreže dječjih vrtića na području Općine Draganić. Josip Tomačić, načelnik općine kaže kako bi već na jesen roditelji mogli svoje mališane voditi u vrtić.

Na početku sjednice predstavnici Vatrogasne zajednice Općine Draganić podnijeli su izvješće o radu kao i financijsko izvješće za proteklu te planove za 2013. godinu. Izviješće o radu članovima je vijeća predočio predsjednik općinske Vatrogasne zajednice Željko Vrđuka, rekavši kako su u protekloj godini rashodovali 152 tisuće kuna. Sudjelovali su u ukupno 28 intervencija.