Župan o investicijama

KARLOVAC – Prema nedavnim napisima u medijima, Karlovačka županija ne privlači investitore, odnosno od 58 projekata Agencije za investicije i konkurentnost niti jedan nije vezan uz našu županiju. No, župan Ivan Vučić smatra kako ti podaci nisu u potpunosti točni, odnosno ulaganja postoje.

Agencija za investicije i konkurentnost na upit predstavnika županije odakle im podaci kako nema investitora zainteresiranih za ulaganje odgovorila je kako su ti podaci krivo interpretirani u tisku, te su se ispričali zbog tih napisa, kaže župan Vučić. Također, podsjeća kako je 2011. godine od šest gospodarskih pokazatelja, Karlovačka županija u njih pet najuspješnija u zemlji, među tim pokazateljima su i ulaganja.

Iako su strana ulaganja u Hrvatsku smanjena za 50 % u prošloj godini, Karlovačka županija je i tu iznad prosjeka, kaže župan dodavši kako su u odnosu na 2008. ulaganja u našu državu manja za 5 puta. Neke naše tvrtke mogu biti primjer ostalima, kao i Karlovačka županija u cjelini, smatra župan, te dodaje kako smo jedina županija u Hrvatskoj, čija je gospodarska zona u potpunosti popunjena.