KABA

Pošta u Novom centru u tri dana opljačkana dvaput

KARLOVAC – Pošta u Novom Centru u Karlovcu opet je bila na meti maskiranog i vatrenim oružjem naoružanog razbojnika. Razbojništvo se dogodilo sinoć nešto prije osam sati, dakle, pola sata uoči kraja radnog vremena. Ista pošta u Meštrovićevoj ulici opljačkana je i 29. siječnja, također oko osam sati. U poštu je tada upao maskirani razbojnik i uz prijetnju vatrenim oružjem od dijlelatnika zatražio novac, nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Srećom djelatnice nisu ozlijeđene, ali su pretrpjele veliki šok.

Kako doznajemo od glasnogovornice Hrvatske pošte, Jo Kempen, djelatnice, koje su se u vrijeme pljačke nalazile na radnom mjestu, trenutno su na bolovanju, a zbog pretrpljenog šoka s njima će razgovarati psihološki tim kako bi im ublažio traumu izazvanu ovim razbojništvom.

– Možemo potvrditi da je došlo do prepada spomenutog poštanskog ureda. Kao i uvijek, u ovakvim slučajevima Hrvatska pošta ima razrađen interni program koji provode stručne službe Hrvatske pošte, prvenstveno u ovoj fazi kad djelatnici dožive prepad, odnosno pljačku. Učinkovito se pomaže i savjetuje djelatnike koji su doživjeli traumu na radnom mjestu. Tako je i u ovom slučaju, kaže se u priopćenju iz Hrvatske pošte, iz Ureda za upravljanje ljudskim resursima, koje potpisuje glasnogovornice Jo Kempen.

Još uvijek nije poznato koliko je novca odneseno iz pošte koja je u razmaku od samo 48 sati opljačkana na gotovo identičan način. Nije poznato ni to jesu li ove dvije pljačke povezane, no poznato je da opljačkana poslovnica ima nadzorne kamere pa će vjerojatno one biti od pomoći policiji u traženju počinitelja. Policija tek javlja da je policijsko istraživanje još uvijek u tijeku. Zanimljivo je spomenuti da je pošta, koja je ovih dana bila na meti razbojnika, udaljena samo nekoliko stotina metara od zgade PU karlovačke, koja se nalazi na Trgu hrvatskih redarstvenika br. 6.

Prema svemu sudeći maskirane i nauružane lopove ni ta činjenica nije uplašila, niti ih spriječila u zloj namjeri. Na meti pljačkaša ova je poslovnica pošte bila i u 2011. godini. No, počinitelj koji je razbojništva počinio 16. i 22. prosinca 2011. godine je otkriven, točnije otkrila ga je policija. Uz poštu u Meštrovićevoj, razbojništvo je počinio i u Gundulićevoj ulici, u poslovnici Hrvatske lutrije. Riječ je o 51-godišnjaku iz Zagreba, koji je tada odnio više tisuća kuna. PU karlovačka, zajedno s kolegama iz PU zagrebačke, kriminalističkim istraživanjem je otkrila da je isti muškarac razbojništva činio i u Zagrebu. Na “meti” su mu, opet, bile poslovnice HP-a.

omicron