KABA

18 novih stanova za obitelji u potrebi

KARLOVAC – Grad Karlovac kupio je 18 stanova u koje će biti smještene osobe, odnosno obitelji s dvije liste čekanja na gradski stan – one za mlade, te liste općeg prvenstva. Na obje liste trenutno je 120 obitelji, a dobra vijest je kako će grad kupiti još stanova, za što već imaju osigurana sredstva.

U teškim gospodarskim i socijalnim prilikama, kada su mnogi bez posla i prihoda, ovo je radosna vijest za 20-ak naših sugrađana koji će na ovaj način imati osiguran krov nad glavom, kaže zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić. Za ove potrebe iz gradske blagajne izdvojeno je gotovo 5 milijuna kuna, a ove godine u kupnju stanova uložit će se još 4,5 milijuna.

Nakon što se odustalo od projekta obnove zgrade bivšeg Smačkog hotela u Nehajevoj ulici, gdje je trebao biti 21 stan za potrebe stambenog zbrinjavanja, u gradu su odlučili na ovaj način zbrinuti obitelji u potrebi. Na ovaj način grad je čak prošao povoljnije, kaže Delić.

U sljedećih nekoliko mjeseci obitelji bi trebale useliti u svoj novi stambeni prostor, a zamjenik gradonačelnika ima dobre vijesti za hrvatske branitelje koji su silom prilika postali beskućnici.

Naime u tijeku su pregovori sa Agencijom za upravljanje državnom imovinom o ustupanju nekoliko objekata gradu Karlovcu, a u koje bi se na taj način smjestilo branitelje.