KABA

Uređenje Hrvatskog doma kreće od Male scene – obnova 300 kvadrata u roku od 60 dana

KARLOVAC – Radovi na uređenju Male scene Hrvatskog doma mogu početi. Danas su to svojim potpisom izrijekom rekli karlovački gradonačelnik Damir Jelić i vlasnik zagrebačke tvrtke Hedom Vlado Ćorluka, predstavnik izvođača radova. Dugogodišnje težnje Karlovčana tako bi uskoro mogle biti ostvarene.

Hrvatski dom stariji Karlovčani pamte kao mjesto u kojem su proživjeli svoje zlatne godine, a oni mlađi kao građevinskog mastodonta koji je posljednjih desetak godina pretvorio u raj za glodavce, smetlište i politički problem. Svemu tomu uskoro se nazire kraj. Nekadašnje okupljalište mladih, Mala scena, uskoro bi moglo vratiti prvotni sjaj. Dogradonačelnik Dubravko Delić, koji je bio vrlo angažiran oko uređenja Hrvatskog doma 90-ih godina, podsjetio je kako je objekt tijekom Domovinskog rata bio značajno oštećen. Nakon što je sakupljeno 600 tisuća kuna dobrovoljnih priloga od 854 sugrađana, promijenjen je krov, zaštićena terasa, postavljene nove instalacije i kanalizacija.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mala_scena_delic.mp3}

Radovi vrijedni milijun i 68 tisuća kuna trebali bi biti završeni u roku od 60 radnih dana, a obuhvaćaju građevinske, obrtničke, instalaterske i strojarske radnje. Dogradonačelnica Marina Kolaković rekla je kako pripreme za obnovu traju nekoliko godina, te kako je trebalo usuglasiti stavove Grada Karlovca i HSS-a koja je objekt dobila na korištenje 99 godina. Naglasila je i kako je Grad Karlovac projekt kandidirao u resorno Ministarstvo.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mala_scena_kolakovic.mp3}

Svima nam je u interesu da to ponovno bude jedan multifunkcionalni prostor koji će zadovoljiti potrebe današnje generacije i u tom smislu će ih i uređivati, kazala je Kolaković. Uređenje Male scene sastoji se od prostorija u prizemlju, polukatu i katu u južnom dijelu Hrvatskog doma. Na sve se nadovezao i gradonačelnik Damir Jelić rekavši:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mala_scena_jelic.mp3}

Preostaje nam samo se nadati da će mlađe generacije u svoje spomenare upisati Hrvatski dom kao što su to učinili brojni Karlovčani prije njih.