Bolnica dobila novi odjel traumatologije; Županija uložila gotovo 2,5 milijuna kuna

KARLOVAC – Novouređeni prostor traumatologije u Službi za kirurgiju Opće bolnice Karlovac svečano je otvoren danas u nazočnosti ravnatelja bolnice Nedjeljka Strikića, župana Karlovačke županije Ivana Vučića, gradonačelnika Karlovca Damira Jelića i brojnih drugih uzvanika.

Ovu je investiciju, s više od 2,3 milijuna kuna financirala Karlovačka županija iz decentraliziranih sredstava namijenjenih zdravstvu.

– Ovim novouređenim odjelom u Općoj bolnici Karlovac podiže se standard i kvaliteta bolničkih usluga. Ovo je jedan od najuređenijih odjela, odjel koji je najfrekventniji. Ovdje se zbrinjavaju svi traumatizirani pacijenti, znači oni koji su imali prijelom ili su nastradali u prometnim nesrećama. Ovdje je napravljena infrastruktura. Obrtnički radovi su koštali milijun i 500 tisuća kuna, oprema pola milijuna, a posebna dijagnostička oprema 230 tisuća kuna. Ukupno je to 2,3 miljuna kuna vrijedna investicija na ovom prostoru, naglasio je ravnatelj bolnice Strikić.

Na odjelu traumatologije promijenjena je kompletna infrastruktura od elektro instalacija, grijanja, klimatizacije do samih kreveta koji je 27.

Na odjelu su četiri dvokrevetne sobe, tri apartmana, a ostalo su trokrevetne sobe. Sve sobe opremljene su s televizijskim prijemnicima, a većina ima svoje sanitarne čvorove.

Inače, danas prije svečanog otvorenja novouređenog odjela ravnateljstvo bolnice potpisalo je ugovor za projektiranje Odjela gastro-enteorologije na prvom katu bolnice. Riječ je o još jednoj vrijednoj investiciji koja će približno iznositi tri milijuna kuna. Ravnatelj je izrazio nadu da će se s renovacijom odjela krenuti već ove godine. Ravnatelj Strikić također je kazao kako se nada da nove projekte neće zaustaviti najavljena sanacija bolnice, odnosno to što će karlovačka bolnica pripasti pod državnu skrb, a sve kako bi se sanirali višemilijunski dugovi.

– Sanacija neće zaustaviti nove projekte. Ova vlast, naša hrvatska vlast nije nije imala diskriminirajući odnos prema karlovačkoj bolnici. Mi s pravom polažemo nadu u Vladu i sanaciju jer smo bolnica koja u proteklih pet godina nije stvarala dugove. Bolnica smo koja je maksimalno racionalizirana. Prema tome samo možemo očekivati bolje za našu bolnicu, zaključio je Strikić.