Predstavljena zbirka recepata “Tradicijska kuhinja Karlovačke županije”

KARLOVAC – U prostorijama karlovačke županijske Gospodarske komore danas je predstavljen projekt “Tradicijska kuhinja Karlovačke županije” županijske Turističke zajednice.

Dimljene suhe kobasice, som u bijelom umaku, torta od kestena, krofi, krvavice s krpicama i zeljem samo su dio tradicijske gastronomske ponude Karlovačke županije. Ti su recepti, koje su nekoć kuhale naše bake, sada objedinjeni u knjizi “Tradicijska kuharica Karlovačke županije”. U novoj se kuharici našlo tako stotinjak takvih recepata. Inicijator svega bila je Turistička zajednica Karlovačke županije na čelu s direktoricom Dinom Begić, a uključila se i Udruga kuhara Karlovačke županije, kojom je, u vrijeme kada je pokrenut ovaj projekt, predsjedavala Ivana Vukmanić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuharica_1.mp3}

Cilj nam je ponuditi ono što svijet traži, a to su upravo autohtona jela koja se ne mogu ponuditi ako nema autohtonih proizvođača koji će svoje proizvode ponuditi restoranima koji spremaju takva jela, nadovezao se predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuharica_2.mp3}

Svoj doprinos dalo je 18 restorana s karlovačkog područja, brojni poljoprivredni proizvođači, vinari, sirari, pčelari te Karlovačka županija i brojne druge institucije. O svemu nam je više rekao karlovački župan Ivan Vučić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuharica_3.mp3}

Zahvalivši svima koji su sudjelovali i pomogli u nastanku nova karlovačke kuharice župan Vučić je najavio da će već 21. veljače biti predstavljena i u Umagu gdje će biti održani Dani kulinarstva Karlovačke županije.