Švegar vs. Latković

KARLOVAC – Državni inspektorat podnio je dva nova optužna prijedloga protiv Gradske toplane, stoji u priopćenju koje nam je poslao voditelj građanske akcije Stop korupciji, Domagoj Švegar. Temeljem Švegarovih prijava, Državni inspektorat je u proteklih nekoliko tjedana obavio dva nova inspekcijska nadzora u Gradskoj toplani te ustanovio kršenje niza odredbi Zakona o energiji i Općih uvjeta za opskrbu toplinskom energijom, navodi Švegar.

Državni inspektorat je protiv Gradske toplane i odgovorne osobe u tom društvu podnio dva optužna prijedloga Prekršajnom sudu u Karlovcu. Za navedene prekršaje propisana je kazna u iznosu od 20 tisuća do 500 tisuća kuna za pravnu osobu, te 5 tisuća do 50 tisuća kuna za odgovorne fizičke osobe. Iz građanske inicijative Stop korupciji navljuju još novih prijava protiv Gradske toplane.

A na ovo priopćenje reagirali su iz Gradske toplane. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Dana 13. veljače 2013. godine objavljen je, u internetskim medijima, članak vezan uz nalaz Državnog inspektorata u odnosu na našu tvrtku.

Osjećamo se dužnim razjasniti cijenjenim građanima o kakvim je propustima riječ i kako isti nemaju nikakav štetni učinak na krajnjeg kupca toplinske energije.

Na računima koji su ispostavljani kupcima toplinske energije nije bio iskazan mjesec i godina izdavanja slijedećeg računa. Obzirom da koristimo usluge iste informatičke tvrtke koje je koristila i Toplana d.o.o. Karlovac (sada Toplana d.o.o. u stečaju), ugovorno su nam ustupljeni identični programski alati u kojima navedeni prikaz nije predviđen.

Nedostatak je ispravljen u najkraćem mogućem roku tj. odmah nakon završetka inspekcijskog nadzora.

Intenzivno se radi na usklađenju programa kako ne bismo, u skorijoj budućnosti, imali niti jednu formalnu nepravilnost.

Očitanje kalorimetra je izvršeno 27.12.2012. godine iz razloga božićnih i novogodišnjih praznika, jedan dan ranije nego što je propisano, ali bez ikakvog učinka na naše korisnike obzirom da se obračun potrošnje toplinske energije vrši od očitanja do očitanja.

Ujedno želimo informirati javnost kako gospodin koji je izvijestio javnost o tim činjenicama nije jedan od korisnika koji se izdvojio iz sustava grijanja. Za njega nije izdan obvezan prekršajni nalog od strane Državnog inspektorata RH, jer je on i dalje priključen na centralizirani toplinski sustav grada Karlovca.

S poštovanjem,

GRADSKA TOPLANA d.o.o.
DIREKTOR:
Inoslav Latković