Vodovod i kanalizacija prošlu godinu završio s 800 tisuća kuna dobiti

KARLOVAC – Tvrtka Vodovod i kanalizacija d.o.o. u protekloj je godini realizirala projekte vrijedne 10,1 milijuna kuna, privela je kraju ISPA projekt te je poslovnu godinu završila s pozitivnim poslovanjem višim od 800 tisuća kuna. Osim osvrta na protekle četiri godine, bilo je govora i o planovima za ovu godinu.

Najveći komunalni projekt u povijesti Karlovca i prvi takav projekt u Hrvatskoj financiran sredstvima Europske unije, program za vode i otpadne vode ISPA u protekloj je godini priveden kraju, zadovoljan je direktor gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija Ivan Mrzljak i dodaje kako bi do kraja rujna ove godine sve trebalo biti riješeno u potpunosti.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vik_1.mp3}

Ukupan iznos plaćen za sedam ugovora iznosi nešto više od 28 milijuna eura što uključuje pročistač otpadnih voda, rekonstrukciju i izgradnju vodoopskrbe i odvodnje, nadzor, tehničku pomoć, opremu i laboratorij. S druge strane, kako je moguće da unatoč smanjenju cijena usluge, Vodovod i kanalizacija ima veće prihode Mrzljak komentira:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vik_2.mp3}

Na pozitivno poslovanje ove gradske tvrtke osvrnula se i zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković te prvi čovjek Karlovca Damir Jelić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vik_3.mp3}

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vik_4.mp3}

Krajem travnja, zaključuje Mrzljak, javnosti će biti predstavljeno idejno rješenje kanalizacije grada Karlovca, koja će biti temelj za daljnja investiranja. U ovom trenutku, dodaje, rade s Hrvatskim vodama na ISPI 2 koji će se financirati iz kohezijskih i strukturnih fondova Europske unije, a pretpostavljaju izgradnju kanalizacije i mijenjanje vodoopskrbne mreže na području Drežnika i Hrnetića, Gornjeg Mekušja, Turnja, Male i Donje Švarče te Švarče.