Karlovcu 2. nagrada za projekt ugradnje kalorimetara

KARLOVAC – Grad Karlovac je sa svojim projektom „Sufinanciranje ugradnje razdjelnika topline/kalorimetara i termostatskih ventila u sustavu centralnog grijanja Karlovac” osvojio 2. mjesto u kategoriji gradova i općina.

Naime, u okviru projekta ENCRO završeno je jednogodišnje natjecanje u uštedi energije i energetskoj učinkovitosti. Na natjecanju je sudjelovalo pet organizacija civilnog društva, devet gradova i općina, te devet škola. Cilj ENCRO projekta – Promocija i testiranje netehničkih mjera za uštedu energije u Hrvatskoj, je povećati svjesnost i znanje građana o mjerama uštede energije i energetskoj učinkovitosti.

Projekt bi trebao doprinijeti uštedi energije i smanjenju emisija stakleničkih plinova u kućanstvima. Nositelj projekta je Baltički okolišni forum iz Njemačke (BEF), a projektni partneri su Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) te gradovi Koprivnica i Ivanić-Grad. Obzirom na izuzetnu kvalitetu svih prijavljenih projekta, uloženi trud i vidljive rezultate, svi projekti će biti predstavljeni na međunarodnoj konferenciji Energija. Razvoj. Demokracija. koja će 13. svibnja 2013. biti održana u Zagrebu. Tom prigodom će svima koji su sudjelovali u projektu biti uručeno i priznanje za doprinos uštedama energije i promociji energetske učinkovitosti.