Naplata parkinga ako ima 5 cm snijega

DUGA RESA, KARLOVAC – Kakva je situacija s naplatom parkinrnih mjesta koja se nalaze pod snijegom provjerili smo u Dugoj Resi i Karlovcu. Parking ste dužni plaćati ako na njemu ima 5 centimetara snijega, čak i ako nisu vidljive crte, kažu u tvrtkama zaduženim za naplatu.

U Dugoj Resi parkiranje ćete platiti 5 kuna po satu, ako su uvjeti takvi da se naplata obavlja, kada su parkirališna mjesta pod visokim snijegom naplate nema. Tvrtka Boskar koja u Dugoj Resi obavlja naplatu, sama je zadužena i za čišćenje snijega s parkirališta.

Slična situacija je i u Karlovcu, a u Parkingu su zadovoljni čišćenjem, unatoč velikim količinama snijega. Njihova parkirališna mjesta održava Čistoća. Problem su manja parkirališta, s kojih neka vozila nisu maknuta još od prošle godine. Stanarima koji imaju mjesečne ili godišnje parkirne karte čak je smanjena cijena parkiranja za posljednjih mjesec dana kada čišćenje nije obavljeno.

Iako je većina snježnih oborina iza nas, najavljen je snijeg koji bi trebao pasti u znatnijim količinama tijekom vikenda. Kad pomaknete automobile s parkirališnih mjesta za koje je zadužena tvrtka Parking, javite im se, a oni će poslati djelatnike Čistoće, koji će se pobrinuti da parkirna mjesta budu očišćena.