Franković i Hranilović ostaju predsjednik i zapovjednik DVD-a Hrnetić-Novaki

KARLOVAC – DVD Hrnetić-Novaki izabralo je novo vodstvo društva. Članovi su dali podršku i povjerenje dosadašnjim obnašateljima dužnosti, tako da predsjednik ostaje Goran Franković, a zapovjednik Robert Hranilović.

Uspješna je godina iz nas, kaže Franković, jer završena je pozitivnom nulom. Ponovno su na svom terenu organizirali vatrogasno natjecanje Kup 4 rijeke, a gradsku i županijsku Vatrogasnu zajednicu predstavljali su na državnom natjecanju, gdje je ženska ekipa osvojila visoko 9. mjesto od 47 ekipa. Osim toga, sudjelovali su u svim intervencijama na koje su bili pozvani.

S opremom su zadovoljni, imaju 3 vozila, navalno, terensko za gašenje šumskih požara i vozilo za prijevoz vatrogasaca. 14 operativaca opremljeno je prema standardima Zakona, a među njima je i 8 djelatnika Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca što daje i jedan viši nivo ovome društvu.

Ove godine u planu je nabava sustava radio veze jer je temeljem obavljenih vježbi prošle godine, utvrđeno da je to jedino što još ovome društvu nedostaje. Jer po opremljenosti, istiće Franković, mogu im zavidjeti i neke Javne vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj te nadodaje kako je njihov cilj i dalje biti pričuvna snaga karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.