Korizmeni susret u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa

KARLOVAC – U pastoralnom centru Nacionalnog svetišta Svetog Josipa u Karlovcu priređen je korizmeni susret članova župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća Karlovačkoga dekanata, zatim zborova i njihovih voditelja te animatora i vjeroučitelja. Tema susreta kojega je vodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško bilo je svjedočanstvo vjere u današnjem vremenu.

Nakon što je sve sudionike pozdravio dekan karlovačkog dekanata prečasni Norbert Ivan Koprivec, biskup Ivan Šaško je u predavanju pojasnio kako danas svjedočiti vjeru, pa je napomenuo da nije dovoljno znati što je vjera, već ju treba živjeti u svakom aspektu života.

Biti vjernik znači nositi vjeru u svaki trenutak. Stoga je i Godina vjere važna kako bismo propitivali i učvrstili svoju vjeru, kazao je nadalje biskup Ivan Šaško i dodao kako je vjera komunikativna te da vjernik ne može ne svjedočiti. Šutnja je u tom pogledu neprihvatljiva. No, danas nije lako biti katolikom i nije lako svjedočiti Krista. Ali vjernik se treba uvijek voditi mišlju da “sve što je od Boga pobjeđuje svijet”, poručio je pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško.
 

Korizmeni susret u pastoralnom centru Nacionalnog svetišta Svetog Josipa na Dubovcu završen je zajedničkom molitvom svih sudionika.