KABA

Rastoke – od ove godine uvođenje koncesije za vođenje organiziranih grupa turista

SLUNJ – Uz poljoprivredu i poduzetništvo, turizam je na prvom mjestu u smjernicama razvoja grada Slunja. Kako nam otkriva gradonačelnik Ivan Bogović u tijeku je izrada projektne dokumentacije za proširenje šetnica oko Rastoka.

-Dodatna ulaganja osigurat će veći broj gostiju, a onda i veće prihode. Od ove godine uvest ćemo koncesiju za vođenje organiziranih grupa turista u pratnji licenciranih vodiča i to točno propisanim stazama kojima bi se kretali. Postupno bismo tako uvodili reda. Tako bi se sredstva koja se prihoduju reinvestirala, kaže Bogović i dodaje kako broj noćenja iz godinu u godinu kontinuirano raste.

Jedan od projekata koji bi upotpunio turističku ponudu je i Športsko rekreacijski centar Rastoke kod Napoleonvog magazina. No, iako već pet godina ima lokacijsku dozvolu i karlovačka Uprava šuma je dala suglasnost da se ta parcela može izuzeti i njihove gospodarske osnove, ne može krenuti u realizaciju jer obuhvaća parcelu državnog zemljišta.

Bogović se nada kako će se cijela priča ove godine raspetljati. Naime, prije dvije godine odlukom Vlade taj projekt je proglašen strateškim, ali na razini Ministarstva regionalnog razvoja i Uprave za šumarstvo još danas nije dobio suglasnost i ne može krenuti dalje. Osim što bi se tim projektom obogatila turistička ponuda Slunja i županije, na tom bi se lokalitetu od jednog hektra izgradilo oko 150 kreveta, isto toliko parkirališnih mjesta, sportski tereni te bazen.