U pet pljački odnio 133 tisuće kuna – moguća kazna od 1 do 10 godina

KARLOVAC – U relativnom kratkom vremenu, Policijska uprava karlovačka rezriješila je seriju pljački u poslovnicama pošte, tri na području Karlovca i dvije na području Duge Rese. Riječ je o 50-godišnjem Karlovčaninu koji je u svojim pohodima na pošte prijetio plastičnim pištoljem.

Kako kažu u PU karlovačkoj, 50-godišnjak je u pet pljački ukupno odnio 133 tisuće kuna. Zadnju pljačku počinio je u petak nešto prije 20 sati u pošti u Dugoj Resi gdje je i uhvaćen po izlasku iz poslovnice te pošte. Na izlasku su ga dočekali pripadnici policije, a kako su danas kazali, pljačakaš je pružao otpor stoga je došlo do upotrebe tjelesne sile.

Za počinjenje pet kaznenih djela, predviđena mu je kazna  od jedne do deset godina zatvora. Načelnik PU karlovačke Tomislav Kotić i voditelj Službe kriminalističke policije Alen Golub, otkrili su kako je počinitelj ovih razbojstava inače zaposlen te da je motiv njegovih razbojstava najvjerojatnije vraćanje dugova. No nisu željeli potvrditi niti demantirati jesu li osobe kojima je uhićeni dužan predmet policijske istrage.

Inače, na današnjoj konferenciji rečeno je kako je bivši načelnik PU karlovačke Josip Ćelić, preraspodjeljen u Ravnateljstvo policije, odnosno na Policijsku akademiju.