kliziste_pruga

  • February 26, 2013
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Nakon klizišta na Strmcu gdje je u opasnost došla obiteljska kuća te dalekovod, u Karlovcu se pojavilo novo klizište. Naime uz željezničku prugu kod Udbinje, pojavilo se još jedno. Prvi puta još 14. siječnja, a u razgovoru s mještanima doznajemo kako su voćke sa sredine brda otklizale i prepriječile se preko pruge. A i danas se vidi da su one koje su sada na sredini brda, polomnjene. Klizište se ponovno pojavilo, kaže voditelj nadzornog središta u Ogulinu, Josip Belančić, još 21. veljače.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/belancic_1.mp3}

Brzina je naime ograničena na 20 klimotara na sat što usporava putnički prijevoz, a kašnjenja vlakova su i po 40 minuta. Veliki snijeg koji je napadao proteklih dana i vlaga koju zemlja upija, istiće Belančić, dodatno su pogoršali situaciju.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/belancic_2.mp3}

Oštećenja na pruzi nema, niti je bilo do sada.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/belancic_3.mp3}

No ovaj problem se pojavio prije nekoliko godina, kažu mještani Udbinje, a jedna kuća je čak i popucala zbog klizišta, i to navodo zbog radova na poravnanju tla koje su izvodili djelatnici HŽ-a. No Belančić kaže kako nema tu informaciju te nadodaje kako dio odgovronosti za pojavu klizišta snose i sami mještani.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/belancic_4.mp3}

A zbog sanacije pruga vjerojatno neće biti zatvorena, jer nije ovo niti prvi niti jedini takav slučaj. Do sada zbog sanacije klizišta nikada nije zatvarana pruga.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/belancic_5.mp3}

Obitelj Ilić koja živi na kućnom broju 38 b gdje su popucali zidovi kažu nam kako su u rujnu od Grada zatražili pomoć. Na teren su izišle ekipe i u tijeku je izrada elaborata te procjena štete koja je na kući nastala klizanjem tla.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/kliziste_pruga/*{/rokbox}