KABA

Svete misije – rekapitulacija vjere članova župe

KARLOVAC – Župa Svetog Franje Ksaverskog u karlovačkom naselju Švarča priprema se da od nedjelje, 17. pa do nedjelje 24. ožujka priredi takozvane Velike župne misije.Što su one i kome su namjenjene misije koje su zadnji puta na Švrači bile prije 18 godina, pojašnjava monsinjor Ferdinand Vražić, župnik ove župe.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/misije_1.mp3}

Svete misije na Švarči trebale su biti lani, dodaje monsinjor Vražić, ali su odgođene jer je Sveti Otac proglasio Godinu vjere pa je u dogovoru s misionarima taj događaj pomaknut za ovu godinu u doba korizme – od takozvane Gluhe nedjelje 17. pa do Cvjetne 24. ožujka. Svete misije predvodit će isusovci pater Zvonko Vlah i pater Tonči Trstenjak.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/misije_2.mp3}

Ovih dana bit će tiskan program Svetih misija u župi Franje Ksaverskog koji treba pomoći vjernicima pratiti sedmodnevne misijske aktivnosti. Tako će prijepodneva biti rezervirana za susret misionara sa školskom djecom, u srijedu 20. ožujka bit će ispovijedi dok je petak 22. ožujka uoči Cvjetnice namjenjen bolesnicima. Nakana je posjetiti i one u Domu za starije i nemoćne u ulici Kneza Branimira pod Švarčom. Redovite mise bit će svakodnevno od 17 sati, a nakon njih predviđena su predavanja s poukama. Ona su namjenjena raznim kategorijama – mladima, starijima, bračnim parovima, obiteljima… Poseban značaj imat će susreti misionara s mladima a oni su predviđeni od 19 sati. Naravno, bit će i drugih događanja i susreta, naglašava monsinjor Ferdinand Fražić i dodatno ističe Cvjetnu nedjelju 24. ožujka kada će se svima pridružiti i pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/misije_3.mp3}

Misije su duhovna obnova a ovogodišnje na Švarči imaju geslo “Dođite i otvorite vrata vjeri”. Iako su prvenstveno namjenjene obnovi ove župe, nazočiti mogu i drugi jer vjera nema teritorijalnih ograničenja, poručuje u pozivu mosinjor Ferdinand Vražić, župnik župe Svetog Franje Ksaverskog na Švarči.