koalicija_hdzhsshslshspas

  • February 27, 2013
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Iako je prvotno bila najavljena koalicija HSLS-a sa SDP-om, čini se kako HSLS ipak mijenja političku opciju. Podržat ćemo Josipa Benčića i Branka Mohorića kao kandidate za gradonačelnika i njegovog zamjenika na predstojećim lokalnim izborima, riječi su koje je prije nešto više od mjesec dana, uputio predsjednik gradskog HSLS-a, Dragutin Belavić. No danas tvrdi suprotno. Koalicija HDZ, HSS i HSP dr. Ante Starčević, ipak je ona koja je porepoznala naš program, zaključio je Belavić.

Predsjednici gradskih i županijskih organizacija danas su i službeno potpisali sporazum, no ipak su ostavili otvoren prostor za koaliranje s nekim strankama. Sve osim SDP-a je dopušteno, poručio je predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Vučić te nadodao kako ovo nije ishitrena koalicija, a nije niti strah od političkog protivnika. Ispred HDZ-a je velika odgovornost, a mjerit će se po zajedništvu i uspješnom vođenju grada, riječi su gradskog čelnika HDZ-a, Damira Jelića.

Na ovaj način formira se najjača koalicija za iduće četiri godine, a ova kombinacija je dobitna kombinacija, istaknuli su HSS-ovi Ivan Banjavčić i Marina Kolaković.

Svjesni smo potrebe ujedinjenja demokršćanskih načela i potrebe, a potpis znači da ćemo se pobrinuti za dobrobit građana, ispred stranke i koalicije je čovjek, zaključili su Marijan Butković i Željko Bokulić, predsjednik gradskog i županijskog HSP-a dr. Ante Starčević.