Jelić: Moj odnos s Vukelićem bio je korektan

KARLOVAC – Na jutros objavljenu vijest da je Branko Vukelić izašao iz HDZ-a oglasio se i potpredsjednik stranke i karlovački gradonačelnik Damir Jelić. I ovo priopćenje objavljujemo u cijelosti.

Istupanje člana Branka Vukelića iz HDZ-a je potez njegove savjesti. Svaka osoba prisutpa političkoj opciji temeljem usporedbe usađenih načela i obiteljsko odgoja sa načelima i vizijom političke stranke. HDZ svoje djelovanje temelji na demokrćanstvu, zajedništvu i demokraciji. Svaki član stranke može u bilo koje vrijeme odlučiti ne boriti se za stajališta koja zastupa, ne složiti se sa programom i vizijom stranke i sukladno navedenom istupiti.

Osobno, moj odnos i u trenucima unutarstranačkih izbora sa g. Vukelićem bio je korektan i temeljen na kulturnoj komunikaciji.

Koristim ovu priliku i pozivam sve članove HDZ-e i simpatizere da se suzdrže ob bilo kakvih komentara na čin istupanja iz stranke g. Vukelića zbog njegovog zdravstvenog stanja. Bez obzira na čin istupanja, g. Vukeliću želim puno sreće u daljnjem radu, a primarno dobro zdravlje i brz oporavak.

Predsjednik GO Grada Karlovca

Damir Jelić