Ožanić: Toplana je građane dovela u dužničko ropstvo!

KARLOVAC – Svakome tko to želi treba omogućiti da se odvoji iz sustava grijanja karlovačke Toplane, a korake za smanjenje cijene grijanja i uštedu energenata u sljedećoj sezoni grijanja treba poduzeti odmah bez odlaganja, poručio je Boris Ožanić, kandidat za župana koalicije SDP-HNS-HSU.

U prilog tome ide i članak 298. Zakona o obveznim odnosima, gdje stoji kako je ugovor sklopljen pod nemogućim odgodnim uvjetom ništetan, a nemoguć raskidni uvjet smatra se nepostojećim.

Ožanić je pozvao rukovodstvo Toplane da odmah poduzme nužne radnje kako bi građani već iduće zime imali nižu cijenu grijanja. Koraci su: gorivo treba naručiti u razdoblju od travnja do lipnja jer je to nakon grijaće sezone kada je cijena energenata najniža; korisnicima treba omogućiti upravljanje potrošnjom kroz program ugradnje kalorimetara ili razdjelnika, a ulaganjem u vlastitu mehanizaciju i održavanjem, smanjiti gubitke toplinske energije u mreži.

Za kraj, Ožanić poručuje, kako je nužna i analiza dosadašnjeg poslovanja Toplane, jer je trenutna situacija građane dovela u položaj dužničkog ropstva.