KABA

Pet godina Centra za mlade

KARLOVAC –Povodom 5. godišnjice rada Centra za mlade u Grabriku ovih je dana bilo posebno svečano. Događaji su započeli jučer predstavljanjem godišnjeg izvještaja Centra za mlade u Grabriku. Nakon toga otvorena je izložba slika Lane Krnić, za glazbeni će dio programa pobrinula se udruga mladih Poluga. Današnji program obilježavanja protekao je znaku okruglog stola. Gosti okruglog stola pod nazivom „Uloga centara za mlade i klubova mladih na organizirano provođenje slobodnog vremena mladih“ bili su predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, grada Karlovca, Savjeta mladih Karlovačke županije te predstavnici Centara za mlade na Gazi i Grabriku.

Govoreći o mladima i njihovim problemima te o važnosti centara, ali i Savjeta mladih za njihovo aktivno uključenje u društveni život predsjednica Savjeta mladih Karlovačke županije Adrijana Dimić je naglasila da su od velike važnosti.

Sinoć je pak u Centru za mlade predstavljen godišnji izvještaj o radu, kojeg je podnijela voditeljica Aleksandra Podrebarac. Podrebarac je naglasila kako su tijekom pet godina upravo mladi i osobe koje rade s mladima, samostalno ili organizirano, kroz udruge ili neformalne grupe, oživjeli prostor Centra i dali mu smisao. Nakon prezentacije u Centru je otvorena izložba slika Karlovčanke Lane Krnić te glazbeni program udruge mladih Poluga. Centar za mlade u partnerstvu vode udruga Carpe Diem i udruga mladih Poluga.

omicron